Am tot vazut pe net legume uscate-vegeta naturala.
Cand stateam in dubii ,sa ma apuc sau nu,
Vasi ,un gradinar grozav,posteaza :
Cum-se-usuca-legumele-la-soare.
asta a fost sutul in ...sa ma apuc de treaba.
Vreau sa zic,greu a fost pana m-am apucat,
ca apoi nu ma mai opream.
Am folosit niste ladite pentru a usca,intai le-am pus pe masa in gradina,apoi le-am pus in solar,in 2-3 zile erau gata.
Am uscat ardei capia,gras,gogosar,morcov radacina si frunze,
sfecla rosie radacina si frunze,telina radacina si frunze,
dovlecel,patrunjel radacina si frunze,pastarnac,
ceapa,cu ea am gresit ,am aflat ulterior ca trebuia sa o usuc in cuptor,dar nu o sa mor din asta acum.
Din mirodenii am uscat:
busuioc,cimbru,cimbrisor,menta,tarhon,isop,roinita.
Cam asa aratau:
Cand am nevoie rasnesc o anume cantitate
rasnesc si mirodenii din toate plus ardei iuti
rezultatul ar fi asa.
Rezultatul este grozav,il folosesc in diverse concentratii la tot ce gatesc.
Anul asta am sa usuc cam tot ce este comestibil din gradina.
Cam astea sunt cutiile cu mirodeniile uscate
Mixul meu de vegeta-mirodenii:
Busuioc,Cimbru,Cimbrisor,Menta,Schinduf,
Tarhon,Roinita,Isop,
Frunze de morcov+radacina,Frunze de telina+radacina,
Frunze de patrunjel +radacina,Ardei iute,Ardei capia,gras,gogosar,
Dovlecel,Ceapa,Pastarnac,
Piper negru/rosu,Cuisoare,Coriandru,Enibahar,
Chimen,Chimion,Fenicul,Sofranel,
toate le rasnesc fin ,le amestec bine si le folosesc la orice.
Voi ce legume ati uscat?
Ce mixuri va preparati?
Orice inceput este mai greu,dar satisfactiile sunt pe masura!