miercuri, 3 octombrie 2012

Bulion de legume sterilizat

Avand o recolta bogata de sfecla rosie ,dovlecei,
rosii,busuioc,patrunjel ceva ardei capia,iuti,
m-am gandit cum sa le conserv cat mai natural,
asa ca a iesit combinatia asta de legume.
Un bulion grozav,initial cand il vezi zici ca este cahh,
mama cand i-am dus o sticla zicea ca este stricat,
dar i-am demonstrat ca se inseala,
culoarea cacanie este de la sfecla,
insa cand il amesteci si il pui in mancare,
se simte diferenta.
Se incepe treaba ,
curatarea legumelor,
rosii,sfecla rosie,dovlecel,morcov,telina
ardei iuti ,ardei capia














patrunjel
busuioc verde,grena













Am pus in blender ,rosii,ardei,morcov
am umplut jumatate de sticla ,apoi am pus verdeata tocata,
se poate toca si in blender cu legumele.













apoi am facut un amestec de rosii,dovlecel,sfecla rosie ,ardei iuti.
Am umplut sticlele,capacit bine si sterilizate 30 min.
Asa sterilizez cantitati mai mari ,
este partea sotului de treaba,el se afuma ,se incalzeste.













iar asta este produsul final
dupa ce a stat in paturi,unde se continua sterilizarea ,cam doua zile sau pana cand le vine randul sa le asez in camara.













Este un bulion foarte gustos,merge pus la orice mancare ,
un sos bun pentru paste si alte chestii asemanatoare.

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata!

6 comentarii:

  1. Doamne, imi inchipui ce arome se imbina in acel bulion!!!!Asa iti place sa faci combinatii!!!!
    Spor la treaba si pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara combinatii nu se poate, gustul bun iese din cat mai multe bunatati si asa cum am spus avand atatea cantitativ ,de mancat ,am mancat,de donat am donat,de vandut ,am vandut si tot mai erau ,asa ca a iesit bunatatea asta.
      Totul la ochiometru.
      Nu pot sa fac saricilat si bulion simplu ca majoritatea gospodinelor,trebuie ceva altfel.
      Sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  2. Arata foarte bine si imi inchipui ce gust bun are :) Trebuie brevetata reteta, nici c-am mai auzit de un bulion asa de complex. Bravo !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Dani!
      Avand multe legume,mai ales dovlecel,sfecla rosie,busuioc,patrunjel,m-am gadit cum sa le conserv cat mai natural,asa a iesit grozavia asta,caci este super grozava.
      Sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  3. De ce ramane la fundul borcanului zeama, de ce se separa ? mi s-a intamplat si mie si de teama ca nu vor tine le-am golit din borcane le-am fiert apoi le-am pus din no calde, le-am acoperit si s-au sterilizat asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,se separa apa din legume,pulpa este mai usoara,in plus asta este garantia ca ce este in borcan/sticla,este nealterat,dar si daca nu ar avea la fund asa un strat de apa,nu este problema,depinde de cat ai lasat tomatele la scurs.
    Eu am borcane de acum 3 ani,am desfacut cateva zilele trecute si ziceai ca acum le-am facut.
    Din experienta invatam,acum stii,iar la anul daca vrei sa le faci ca in reteta de mai sus,vei stii ca atunci cand se separa ai facut treaba buna.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,impresiile sunt binevenite!