duminică, 21 octombrie 2012

Salata de varza si legume cu sare pentru iarna

Aceasta salata de legume cu sare este grozava,
iarna pun doar ulei, boia iute/dulce si gata .
Mancarea de varza tot cu aceasta salata o fac.
Legumele sunt ochiometrice ,
eu am avut :
o varza de 4 kg,tocata
gogosari 2,5kg,taiati feliute

gogonele 1,8kg,taiate feliute mici

morcovi 1kg ,rasi pe razatoarea mare
dovlecei 3 buc mai maricei,tocati feliute
sfecla rosie 4 buc mai mari,tocata felite
o telina de 0,900kg ,data pe razatoarea mare
ceapa 1,5kg,tocata fideluta

frunze telina o legatura generoasa,
marar proaspat 3 legaturi bune,
tocate marunt
 Toate le-am amestecat  cu sare ,cat sa iasa mai sarata decat cand o mananc imediat.
 Am lasat-o doua zile in vas ,am mai amestecat-o din cand in cand,
isi lasa destula zeama,apoi am pus-o in borcane.
Am pus la fundul borcanului bete de marar uscat,salata se indeasa usor sa nu ramana goluri ,
asa iese si saramura deasupra. .
Am taiat hrean,am pus la fiecare borcan cateva bucatele si am incheiat cu bete/seminte de marar uscat .
Borcanele cu salata le-am asezat in tavi ,in procesul de fermentare sa aiba unde sa se scurga zeama .
Asa arata dupa o saptamana
sfecla rosie si-a lasat culoarea,iar gustul la saramura este demential.
Au iesit 3borcane de 2,5kg,4 x 1,2kg,3 x 1kg ,1 x 0,4kg.
Este grozava ,simpla,langa o mancare sau facuta mancare.

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata!

6 comentarii:

  1. Si eu fac asa, in suc propriu. Bestiale!!!
    Imi plac muraturile numai cu sare, fara otet.
    Esti o gospodina desavarsita!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Vasi!
      Sunt bune si alea cu otet,dar astea cu sare parca sunt mai faine.Sa vezi ce mancare de varza iese din salata asta ,o nebunie.
      Sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mi-e imi spui,are un gust nemaipomenit,am facut deja proba la un borcan.
      Sa auzim numai de bine!

      Ștergere
  3. Hoho, ce nebunie de culori si cred ca si de gusturi.
    Arata chiar ca pe coperile de reviste culinare.
    Cred ca merge de minune cu ceva costita afumata, un cotlet sau chiar o pastrama (stropita cu tulburel, desigur).
    Hai ca mor scriin (de pofta)
    Felicitari.
    Fur si eu ideea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marian,sa stii ca este dementiala,cand am facut combinatiile am fost putin cu inima stransa ,dar cand am inceput sa o mestec cu sare ieseau niste aromeeeee,apoi dupa cateva zile cand verificam saramura,m-a lasat masca de ce grozavie iese,iar culoarea se schimba pe zi ce trece.
      Am mai facut o transa cu conopida,fara sfecla rosie,mi-a fost lene sa ma duc pana in gradina.
      Incearc-o ,nu vei regreta
      Sa auzim numai de bine!

      Ștergere

Multumesc de vizita,impresiile sunt binevenite!