luni, 11 august 2014

Tomate cherry de tot felul

Sunt fan tomate cherry,spre supararea sotului care este fan tomate mari,grasane.
Sunt si alea faine,dar astea mici sunt ceva de neimaginat pana nu le ai in gradina si nu le gusti.
La mine multe se duc prin gustarea lor in preumblarea mea prin gradina,stai sa gust si pe asta,si pe asta si uite asa iese gustarica.
Acum ca au inceput sa se coaca arata demential ghirlandele cu rosioare.
Anul trecut le-am pus amestecate si mi-a placut cum aratau,iar anul asta le-am asezat tot asa si a iesit ceva foarte fain.
Ce am observat fata de celelalte soiuri de tomate,sunt mult mai rezistente,foarte productive si pierderea prin arderea florilor este mult mai mica,ori deloc.
Acum am avut Tomate cherry Milla,ILDI,Negre,Pear,Vilma,iar tomatele cherry cireasa au iesit singure pe unde au vrut ele,pe unele le-am asezat in diverse colturi,altele au iesit in zona compostului si le-am lasat in voia lor.
 
Tomate cherry
Tomate cherry Milla
Tomate cherry negre
Tomate cherry ILDI
Tomate cherry Vilma 
Tomate cherry cireasa
Tomate cherry Pear
Tomate chery cireasa lasate de capul lor
Carciumarese cactus si popart

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata!

9 comentarii:

  1. La mine tocmai astea cherry s-au manat si le-am "tuns" de la jumatate in sus ca sa nu le smulg. Sunt cele mai nerezistente, mai putin kumato ca-s un pic salbatice si deci, mai rezistente.
    Foarte aspectuoase dar uite, mie nu-mi plac, au numai seminte si coji, deci raman cu soiurile mele extraordinar de gustoase: mari de Timisoara si Inima de bou. Am, anul asta, Mari de Sampetru de la un gradinar luate seminte, sunt f. mari abia acum incep sa se coaca, deci tarzii, dar nu-mi place gustul, nu-s nici dulci nici acrisoare, fade, alcaline, se seamana cu avocado.Nici Albenga, luate tot de acolo, nu-mi plac, sunt goale pe dinauntru si nezemoase, tari. D'aia zic, soiuri ca ale mele, alea doua de le am de zeci de ani, nu mai gasesc la fel de gustoase.
    Cherry sunt bune pentru uscat si pastrat in ulei si condimente, cred ca vei face ca ce sa faci cu atatea? Spor, Mihaela draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De anul trecut am inceput sa tai frunzele pe masura ce se formau gogonelele,astfel mana nu a prea mai fost,doar la cateva afara care nu au fost bine acoperite cu plasa,dar le-am curatat.
      Gusturi si gusturi,asa cum am mai spus,sotul meu zice ca au gust de musama,iar eu nu mai ma satur de ele.
      Cherry cireasa sunt asa cum zici tu,dar celelate sunt mai carnoase.
      Inima de bou am cultivat doar doi ani ,dar prea sensibile si putin productive,chiar daca sunt gustoase,am renuntat la ele.
      La tomate mari,eu raman cu cele bulgaresti,din toate cate le-am experimentat ,ele raman in top.
      Nu stiu de care Albenga ai luat,dar ce seminte am eu de Coeur d'Aalbenga sunt carnoase si gustoase,dupa mine ca si cele prunisoare,sunt ideale pentru conserve .
      Le vezi in postarea cu tomate de anul trecut.
      Acum ma apuc sa le pun in borcane ,o sa fie mai fain ca sunt trei culori acum.
      Numai bine!

      Ștergere
  2. Sunt SUPERBE! Toate. Va invidiez sincer si constructiv pentru ca aveti soare si puteti cultiva atatea soiuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti o draguta,dar si tu ai o gramada,iar cu tomatele cherry Vilma de la tine m-am imbolnavit ca sa le am,mi-au placut tare cum aratau la tine mai ales ca tu le-ai plantat dichisit in jardiniere,eu le-am pus in peturi de 5l.
    Azi am cules prima transa si sunt asa frumoase,daca m-ai fi vazut cum culegeam si infulecam.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mihaela,
    abia astept sa primesc semintele de la tine (cele de lemongrass) si sa le plantez.Mai am o dorinta si anume aceea de a realiza o micultura de lavanda.Ador lavanda.Pot sa-ti spun si eu un secret pe care l-am aflat la o pensiune superba in Franta (Amplepuis) unde am fost de citeva ori si familia care are aceasta pensiune detine o serie de sercrete din lumea plantelor si esentelor speciale.Sotul doamnei de ocupa de restaurant air ea de cultivarea ,servirea plantelor si florilor la masa cit si obtinerea de esente speciale.Asa am aflat urmatorul secret: mirosul placut al proasoapelor di nbaie cit si a lenjeriei de pat este urmatorul: se pune intr-un pulverizator (chiar si o rexzerva de la solutia de spalat geamuri) citeva picaturi de esenta de lavanda,citeva picaturi de esenta portocale si se umpl sticla cu alcool medicinal.Cind se calca lenjeria si prosoapele,se pulverizeaza aceasta solutie care nu numai ca are un miros extrem de placut si persistent ,este si o solutie dezinfectanta! Sper ca o sa incerci si te rog sa-mi spui parerea!
    O serara placuta si pe curind!
    Daiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant,dar eu nu mai calc lenjeria si prosoapele.
      Am facut buchetele cu lavanda si le-am lipit pe interiorul usilor la dulapuri,acum totul miroase proaspat.
      Numai bine!

      Ștergere
  5. klusch loredana27 august 2014, 11:53

    Buna! Ma scuzati ca nu scriu la subiect, dar v-am scris pe email si nu am primit nici un raspuns. am facut o comanda de seminte pe numele Klusch Loredana. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,impresiile sunt binevenite!