luni, 12 august 2013

Salata de ardei iuti,ardei capia/gogosar si ceapa

A venit vremea borcanelilor,ardeii iuti sunt o gramada,
ardeii capia dau si ei in rosu,asa ca m-am pus pe treaba.
Anul trecut am aratat pe scurt ce am tot mesterit cu ardei iuti
Ardeiul-iute-o-picanterie-sanatoasa.
Acum pe indelete retetele care mi-au placut mult si anul asta le fac in cantitati cat mai mari,
ca sa ajunga pana la anul.
Salata de ardei iuti,ardei capia si ceapa marinate in otet pentru iarna,
este superrrrr gustoasa,simplu de facut,se poate manca alaturi de orice mancare,
trebuie musai sa fie printre borcanelile din camara.
Cantitatile sunt orientative,fiecare poate marii sau micsora una din legume,
eu pun mai putini ardei iuti si mai multa ceapa si ardei capia.
Ingredientele orientative:
1-2 kg ardei iuti
1-1,5kg ceapa,
1-1,5kg ardei capia/gogosar,
telina betele frunzelor,taiate cam de 3-4 cm ,
toate se feliaza si se amesteca cu o cana zahar,o cana otet din vin,
2 linguri sare,piper,ienibahar,coriandru,cuisoare,boabe mustar.
Cine are si vrea se poate pune si feliute de ghimbir,ii da o aroma si o iuteala deosebita.
Se amesteca din cand in cand 3-5 zile,cu cat stau mai mult se marineaza mai bine si nu mai fermenteaza in borcane,din experienta anilor trecuti.
Acum,avand experienta anilor trecuti,cand am pus compozitia  in sticle,am cautat sa fie zeama de doua degete gol si am complectat cu otet din vin,le-am agitat un pic si la camara cu ele,am observat ca asa este mai bine.
Zeama ramasa am pus-o intr-un borcan si o folosesc la salate.
Salata de ardei iuti,ardei capia/gogosar si ceapa  in imagini
 Ardei iuti 1-2 kg taiat felii de 1-2 cm
Ardei capia/gogosar 1-1,5 kg taiat felii
Ceapa 1-1,5 kg taiata fideluta
Toate legumele se amesteca cu mirodeniile vreo 2-3 zile
Salata de ardei iuti,ardei capia/gogosar si ceapa

Voi ati facut reteta asta,v-a placut?

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata!



5 comentarii:

  1. Nu e prea iute? Eu nu pot sa mananc decat putin picant, cam cati ardei iuti ar trebui sa pun? In rest cred ca este foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la salata asta eu nu mancam iute deloc,prima data am facut de proba o portie cu 1kg ardei iuti si cate 1,5 kg din celelalte legume,a iesit tocmai buna,cat sa piste ,dar sa nu te arda rau,ceva super aromat si piscacios.
    Mie imi place ceapa si ardeiul capia iau o iuteala placuta ,iar ardeii iuti iau o dulceata aromata de la ceapa si capiati.
    Cine vrea iute rau pune cantitate dubla de ardei iuti.
    Incearca si vei vedea,o sa faci ca mine acum,fac cantitati mai mari,caci a fost nasol cand nu a mai fost.
    Incearca si vei vedea.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am facut in trecut reteta, acum ne rezumam la ardei cu fasole verde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi plac ambele retete,urmeaza sa fac si pastai iuti.
      Numai bine!

      Ștergere
  4. Buna ziua!

    Am lansat de curant cu proiect in care promovam si vindem foisoare de gradina, casute in copac, balansoare si multe chestii dragute. Vroiam sa stiu daca v-ar interesa un schimb de link-uri sau o metoda de ajutor reciproc. Sunt convins ca veti gasi interesant site-ul nostru www.foisoare-gradina.ro . Astept un semn pe info@foisoare-gradina.ro .

    Va multumesc si va doresc un weekend minunat, alaturi de cei dragi!

    Valentin Danaila
    www.foisoare-gradina.ro

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,impresiile sunt binevenite!