vineri, 21 septembrie 2012

Ardeiul iute ,o picanterie sanatoasa


Ardeii mei iuti,am avut 4 soiuri nu le stiu denumirea,dar sunt super iuti.
Frumosi,care mai de care si anul trecut si anul asta au fost cei mai ingrijiti din toata gradina,
dar au si apreciat asta prin roadele bogate si frumoase.
Cand i-am scos imi parea rau de ei ,dar deja erau prea multi .
Despre ardei iuti  informatii mai multe aici    si aici   si aici
pe scurt sunt grozavi pentru:
Dureri de gat
Rinita(guturai)
Lombosciatica
Crampe musculare(carcei)
Circulatie periferica deficitara(maini si picioare reci)
Scade tensiunea arteriala
Pentru sinuzita
Incetineste imbatranirea
Alcoolism
Reda mobilitatea articulatiilor
Tratament par
Cam asa aratau


 

Am facut o gramada de bunatati cu ei ,Ardei iuti intregi in otet













Ardei iuti taiati in otet
 Ardei iuti taiati cu ardei capia/gogosari si ceapa in otet
este grozavaaaaaa















Pasta de ardei iuti,alta grozavie
Ardei iuti uscati ,boia iute,mirodenii pikante,etc.












am pus cativa in toate borcanelile cu rosii si ardei,sosuri,in muraturi in saramura sau in otet,
au iesit super gustoase .
Am pus si in gemul de gogonele si coaja de pepene verde,o nebunie usor picanta.
Anul trecut am avut fasole la metru si am facut pastai iuti in saramura si in otet,














foarte gustoase,
anul asta fasolica nu mi-a mers bine ,la anul acum.
Cel mai mult imi place
salata de ardei iuti cu ceapa si ardei capia/gogosar,
este grozava la orice,
1-2 kg ardei iuti,1,5kg ceapa,1,5kg ardei capia/gogosar,
toate se feliaza si se amesteca cu o cana zahar,o cana otet din vin,2 linguri sare,piper,ienibahar,coriandru,cuisoare,boabe mustar,.
Se amesteca din cand in cand 24 ore ,apoi se pun in borcane/sticle si la camara cu ele.
Zeama ramasa este buna de acrit cu ea.
Pasta de ardei ,
pur si simplu i-am dat prin blender cu putine rosii pentru zeama,
am pus la fiert pana a scazut ,
apoi fierbinte am pus-o in sticle si in paturi doua zile sau pana le vine randul sa le asez in camara.
Este o boia iute proaspata,o folosesc cate un pic la orice.
Pana anul trecut nu puteam manca ardei iuti sau picant,
dar de cand cu gradina si preparatele mesterite ,
lucrurile stau altfel acum ,orice mancare,salata are si ceva iute.
Nu stiu ce alte efecte au produs cu mine ,
dar cert este ca mainile si picioarele mele nu mai sunt gheata,
erau dureros de reci,
acum nu mai stau cu ciorapi grosi ,
pot iesi iarna si fara manusi .
Deci ...

Cum conservati ardeii iuti si ce soiuri aveti?

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata!


2 comentarii:

  1. Va recomand sa incercati sa va puneti conservele in recipienti de sticla, plasticul contine multe chimicale!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...si daca le mai puneti si fierbinti in sticlele de plastic degeaba mai faceti conserve!...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,impresiile sunt binevenite!