duminică, 28 august 2022

Salvia Rusa PerovskiaAtriplicifolia planta perena ,foarte decorativa...


Salvia Rusa Perovskia Atriplicifolia este o pata de culoare in gradina,este spectaculoasa si o tine asa din mai pana in octombrie
Salvia Rusa Perovskia Atriplicifolia este o planta perena,foarte decorativa,creste in forma de tufa cu frunze dantelate verzi cenusii,parfumate,cu tulpini florale de culoare albastru-indigo,foarte atractive pentru insecte,are o inaltime de peste 100 cm,infloreste in iunie-octombrie. 
Planta este folosită în medicina tradițională,mai ales ca antipiretice,a fost folosita ca un antiparazitar și analgezic în Tibet. În Baluchistan un decoct de frunze și flori este considerat ca un remediu pentru diabet zaharat si tratament pentru dezinterie . 
Pe langa utilizarea sa in medicina populara din Rusia este folosit pentru a da gust cocktail pe baza de vodca . În unele părți din Afganistan și Pakistan, inclusiv Kashmir , florile sale sunt consumate și pentru a adăuga aromă dulce in salate,ori se macină și se foloseste ca un colorant albastru în produsele cosmetice sau vopsele pentru textile .

Incepe chiar de astazi sa faci mici schimbari in stilul de viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc de vizita,impresiile sunt binevenite!